fbpx
Italia Sail OnSea vacante pe yacht

ITALIA
Sail OnSea - sail away

7 zile

mai-octombrie

Sicilia

de la 600 €/persoană

Lipari Sail OnSea vacante pe yacht
Golfuri cu ape turcoaz înconjurate de stânci, orasele pitorești și delicioasa "cucina italiana" - acestea sunt Insulele Eoliene, un paradis în Mediterană, care poate fi accesat doar pe apă. Insulele Lipari, Stromboli, Panarea, Salina și Vulcano fac parte dintr-un lant vulcanic care pornește de la Etna și se termină la Vezuviu, lângă Napoli. Frumusețea și unicitatea lor a fost recunoscută în anul 2000, când au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat, acesta este locul unde poți să admiri un apus perfect de pe cresta unui vulcan activ, în timp ce lava curge la cațiva metri de tine. Te vei îndragosti iremediabil de orașelele cu iz mediteranean, bucurându-te în același timp de o vacanță perfectă de sailing.

DETALII EVENIMENT

PLECARE DIN Sicilia
PERIOADA mai-octombrie
PREȚ de la 600 €/persoană - monohull
de la 850 €/persoană - catamaran
RUTA Insulele Eoliene
PLATA 50% la rezervare iar restul cu două luni înainte de plecare
INCLUS ÎN PREȚ - închirierea yacht-ului
- curățenia la finalul sejurului
- prosoape și lenjerie de pat
- skipper (conducătorul yacht-ului)
- barcă de serviciu cu motor (dinghy)
- planificare traseu
NU ESTE INCLUS ÎN PREȚ - transportul până/de la marina de plecare
- garanția de 200 euro/persoană, returnabilă
- combustibilul și taxele de acostare
- mâncarea și băuturile (inclusiv pentru skipper)

INSULELE EOLIENE

Paradisul din Marea Mediterană, la care se poate ajunge doar pe apă.

Vulcano SailOnSea vacante pe yacht

VULCANO

Potrivit mitologiei, Vulcano era locația fierarilor lui Hefaist, zeul focului, al metalelor și al artelor plastice. Se pot observa numeroase fenomene vulcanice, de la nori de fum, guri de vapori (atât la gura vulcanului, cât și sub mare) și găuri de noroi sulfuric cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice.

Lipari Sail OnSea vacante pe yacht

LIPARI

Lipari este cea mai mare insulă din lanț. Aici Muzeul Arheologic este unul dintre locurile de neuitat - este ascuns în Castelul Lipari, care se remarcă pe golful estic al insulei, între cele mai bune docuri ale sale, Marina Lunga și Marina Corta. Există, de asemenea, o minunată acropolă greacă și o catedrală normandă. Și una dintre cele mai interesante activități este de a înconjura coastele insulei cu barca, admirându-i splendidele căsuțe (Fico este deosebit de drăguță) și plajele din Vinci, Valle Muria, Punta della Castagna și Capo Rosso.

Salina Sail OnSea vacante pe yacht

SALINA

Salina este a doua cea mai mare insulă și are cele mai înalte reliefuri de pe arhipelag. Este, de asemenea, casa unei frumoase zone împădurite de ferigi (la Fossa delle Felci), situată pe stânci zimțate deasupra superbelor plaje ale insulei (Pollara fiind una dintre cele mai notabile). Nu ratați o vizită la casa în care a fost filmat îndrăgitul „Il Postino” (cu Massimo Troisi în rolul principal).

Panarea Sail OnSea vacante pe yacht

PANAREA

Panarea este cea mai mică dintre insulele eoliene, dar este, de asemenea, cea mai veche și atrage o mulțime de turiști pentru apa curată, gurile vulcanice subacvatice și viața de noapte. Împreună cu insulele minuscule Basiluzzo, Spinazzola, Lisca Bianca, Dattilo, Bottaro, Lisca Nera și bolovanii Panarelli și Formiche, Panarea își formează propriul arhipelag minuscul. Portul turistic se află la intersecția San Pietro, unde vizitatorii pot intra în case caracteristice, botte și magazine.

Stromboli Sail OnSea vacante pe yacht

STROMBOLI

Stromboli este de fapt cel mai activ vulcan din Europa și se mândrește cu erupții frecvente și spectaculoase care pot fi văzute cel mai bine de la Observatorul Marinei italiene de la Punta Labronzo. Vizitatorii norocoși ar putea ajunge să vadă Sciara del Fuoco, fluxul de lavă care coboară în mare. Alte locuri de vizitat includ San Vincenzo, borgo-ul medieval înconjurat de bărci-case albe foarte deosebite; satul de pescari izolat Ginostra care se agață de partea stâncoasă a lui Stromboli, accesibil doar prin trasee de animale; și Strombolicchio, un bolovan uriaș - desigur, născut dintr-o erupție - care este deasupra unui far mare.

Filicudi Sail OnSea vacante pe yacht

ALICUDI ȘI FILICUDI

Cele mai vestice insule din lanțul eolian sunt Alicudi și Filicudi, caracterizate în întregime de craterele lăsate de vulcani inactivi; aici, mediul este fabulos de sălbatic, cu o viață marină înfloritoare adânc sub mare. Remarcabile pe Filicudi sunt enormul bolovan La Canna, Scoglio della Fortuna și Grotta del Bue. Silențiosul Alicudi (unde mașinile sunt interzise), este insula cel mai puțin atinsă de om și unde impresiile naturale ale Mediteranei sunt imediat vizibile.

CUM VA FI VACANȚA PE YACHT

În primul rând, trebuie să știi că majoritatea timpului îl vei petrece pe yacht, pe plaje și în golfuri spectaculoase.

Dimineața fie că ne trezim să admirăm răsăritul, să facem o baie în mare, să savurăm o cafea bună sau oricare ar fi rutina ta de dimineață, pe barcă poți face orice, chiar să dormi până la prânz.

Navigarea. Relaxeaza-te pe punte sau treci la cârmă iar skipperii noștri îti vor fi alaturi și te vor învăța câteva tehnici de navigare. Vom naviga zilnic pret de cateva ore, pentru a ajunge la următoarea destinație.

Activități, mai ales în zilele toride de vară, o balaceală este bine venită, așa că vom lua pauze de la navigare pentru a ne răcori în mare. Se pot face diverse activități precum snorkeling, scuba diving sau plimbări cu barcuța sau stand up paddle. 

Acostăm pentru a descoperi o nouă locație în fiecare zi. Este ocazia perfecta să încerci gastronomia locală și să descoperi insulele și povestile lor.

Seara, dupa ce ajungem în port, sau acostăm într-un golf spectaculos, puteți încheia ziua admirând apusul la un pahar rece din bautura ta preferată sau puteti merge la o taverna în satele vechi, pierdute în timp.

Următoarea zi o luăm de capăt timp de o saptamană, apus după apus, răsărit după răsărit!

Cazarea se face în cabinele de pe yacht. Cabinele sunt echipate fie cu paturi duble, fie cu paturi single (paturi supraetajate) și toate au spațiu de depozitare. 

În cazul catamaranelor cabinele sunt dotate cu băi proprii.

Una dintre cele mai mari plăceri ale unui entuziast de sailing este dormitul pe barcă. Nu e nimic mai liniștitor decât sunetul mării noaptea!

Pe orice tip de yacht există un salon central cu o bucătărie complet dotată și utilată în care tu poți fi propriul chef.

cabin Lagoon 42 Sail OnSea
Cabină dublă catamaran Lagoon 42

Micul dejun ce poate fi servit pe yacht, sau la una dintre multele taverne de pe insule.

Prânzul îl puteți pregăti pe yacht, la ancora, într-un golfuleț retras, sau să mergeți la o terasă, după care veți continua să navigați sau puteți rămâne mai mult timp într-un loc pentru a vizita.

Cina, după ce ajungeți în port, sau în locul de ancoraj, puteți merge la o taverna în satele vechi, pierdute în timp, care oferă deliciile bucătăriei locale, într-o atmosfera plina de istorie.

fish on yacht Sail OnSea

Vom naviga departe, în larg? Răspuns: NU

Ne vom bucura de frumusețile naturii navigând de-a lungul coastei oprind pe plaje, în golfuri spectaculoase sau vom traversa către o nouă insulă. 

Traseul va fi realizat astfel încât durata de navigare zilnică să fie scurtă, de 1-3 ore.

Vacanța pe iaht în pandemie

Acostăm de fiecare dată într-un loc nou, fie că va fi într-un port sau într-un golf spectaculos, marea va fi liniștită iar pe timpul nopții mișcarea generată de valurile mării nu ne va creea disconfort.

sunset Dokos Sail OnSea
Dokos - Inusulele Saronice

SOLICITĂ OFERTĂ PERSONALIZATĂ

vă vom oferi cel mai bun preț în funcție de nevoile dumneavoastră

FORMULAR REZERVARE
TOP